Zdravim vospolok. Dnes som uporne v praci rozmyslal, ci mam zalozit tuto temu. Predsa, nikto uceny z neba nespadol (alebo ziadna otazka nie je hlupa), ale to co v "cestovatelskych" skupinach na FB sa clovek docita...rozum zostava stat. Uz je nam tak dobre, ze aj Vysoka skola zivota (prip. studied at Harvard, alebo manager at Durex) moze cestovat dalej ako na pivo, takze som sa rozhodol, ze tu sem tam prispejem nejakym peknym screenshotom. Dufam, ze nikoho neurazim tuto z pritomnych a prilis si nepokazim moj biedny image :D Samozrejme vsetky mena cenzurovane. Zaciname klasickou otazkou ohladom batoziny v Ryanair...ktora sa necakane zvrtla (aj bez koleciek) :D .

Cestujeme dementne aneb dotazy z FB

Založil ve fóru Co se nevešlo

Michal napsal(a):

Tady to rozhořčení chápu. Zákazníka vědomě uvádějí v omyl logem Emirates. Když to tam pořád nechávají, tak je to už na hraně nekalé obchodní praktiky. Dát tam pro první leg logo flyDubai nebo viditelně poznámka "operated by flyDubai", logicky ubude zájemců... ;) Prodejce je neoprávněně zvýhodněn vůči těm, co po pravdě uvádí flyDubai.

I kverulant jako ty snad slyšel o codeshare, nebo ne? 

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

I kverulant jako ty snad slyšel o codeshare, nebo ne? 


On asi jo, ale lidi co moc necestujou ne. Předpokládám, že kupující viděl logo Emirates a dál nic neřešil. 


Jinak tomu člověku změnili let tak, aby letěl s Emirates. 

0 Citovat

jo codeshare je normalna vec, ale teda ak by som videl logo EK, potom by tam bolo aj cislo letu EK ... tak uprimne tiez by som si najprv myslel ze poletim najlepsou aerolinkou na svete, kde sampanske tecie potokom, exoticke aziatky ta krmia kaviarom a aj ecomomy class vyzera ako biznis. Ako pozeram, tak uz teraz su vo vyhladavani FlyDubai lety s flydubai logom a FZ letom. mozno ze to bola nejaka vynimka kedy cenovo vysiel lepsie codeshare let EK, ako FZ original najstrasnejsia aerolinka na svete, horsia ako ryanair a lietajuca na najubohejsi terminal na svete. 

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

I kverulant jako ty snad slyšel o codeshare, nebo ne? 

To vím, že je, ale bývá slušnost to uvést v rozpisu letů jako codeshare a ne z FZ dělat EK ;)

0 Citovat

Student Agency to má fakt nepřehledné a člověk co se v tom nevyzná, tak se pak nestačí divit. U většiny prodejců je to napsáno, ale oni to mají až po kliknutí na daný let. Takže tohle není úplně dementní a podle všeho si paní vymohla Emirates, tak konec dobrý.

0 Citovat

Tiež by mala ako neturistka skúsiť niečo jednoduchšie na začiatok, napr. Gerlach



screenshot-2019-02-09-23-36-32-021-com-facebook-katana.png

0 Citovat

Je potřeba cestu absolvovat a pak zasvěceně dalším maminám radit na mimibazaru... 

Určitě to batole ocení. Možná by byla lepší cesta na vrchol s frajerem. Tak i tak:-)

0 Citovat

Tak teraz matky objavili "Saša jede" a otvorilo im to nové obzory.  Matka  inak vyzerá byť stará travelhackerka s prehľadom



screenshot-2019-02-10-07-32-42-082-com-facebook-katana.png

0 Citovat

Zase je dobré, že jí může poradit naprosto každý.


0 Citovat

https://neobsedim.sk/pribeh-letisko-dubaj/

Omg..😀

0 Citovat

Klasický dôkaz ako mám je dobre :))

Niekedy si si mohol maximálne pomýliť  zastávku MHD

0 Citovat

neměl bych, ale do poslední chvíle jsem doufal, že jim to uletí :D 

0 Citovat

Podle mě to není, až tak dementní, jak se může na první pohled zdát. Spousta měst má dvě a více letišť a člověk o tom ani nemusí vědět. Obzvlášť pokud se to letiště jako Al Maktoum promuje jako Dubaj nebo Girona jako Barcelona... Ale na to že autorka je prý letuškou :D

0 Citovat

Pokud by se nevracela na stejné letiště, kam už přilétla při cestě do Dubaje (kdy poznala, že to není letiště, které zná z dřívějška, a bylo jí řečeno, že metro tam nejezdí - na rozdíl od hlavního letiště, kde věděla, že jezdí), snad by se to dalo označit jen za lehkomyslné. V tomto případě to sem ale podle mě patří. Letuškou v té době ještě nebyla.

0 Citovat

No, už jsem kdysi zažil, jak se jedna paní na Malpense při check-inu hodně divila, že ji to letí z Bergama... Tak to možná nebude až tak ojedinělý případ. 

0 Citovat

Aj v USA cestujuci vedia ako na to :)  https://www.thisisinsider.com/we...es-2018-12


"Freddy Krueger's glove was stashed inside a carry-on bag in Atlanta, Georgia. "

0 Citovat

Marek Sourak napsal(a):

https://neobsedim.sk/pribeh-letisko-dubaj/

Omg..😀


Tak to je fakt sila... To mi pripomína kamarátku, čo sa prdenedávnom vrátila z Japonska: Cez google si našla "Ryokan Kyoto" a keď ho potom v Kyote na mieste hľadala, nevedela ho na mape nájsť. Tak teda išli do hotela s "podobným" názvom. Tam im vysvetlili, že hotel čo si rezervovali sa vôbec nenachádza v Kyote, ale v inom meste vzdialenom 5h. Keď som sa jej spýtala prečo si jeho polohu nepozrela na mape pred rezerváciou, tak na mňa šokovane pozrela, že to je iný level cestovania a že ona také detaily nepozerá 😀. 

A zvládla si v Japonsku zorganizovať trojtýždňovú cestu ;)


Inak, z citovaného blogu by si povinne mali všetci cestujúci lietadlom prečítať tento článok https://neobsedim.sk/veci-nemal-...dle-robit/

0 Citovat

Já jednou v Maďarsku vygoogloval lázně v Tapolce kde se prý koupá v jeskyni... Dojel jsem do Tapolcy a tam jsem našel akorát nějakou jeskyni ve které se jezdilo na loďkách. Až potom jsem zjistil, že to koupání je Miškolc-Tapolca pár set km východněji ;-) Bylo někdy v počátku smartphonů,  takže se to na místě řešilo docela těžce ;-)

0 Citovat


screen-shot-02-18-19-at-09-18-am.jpg

0 Citovat

A nejlepší komentář: "Asi nie je dost turistov, tak sa im ho neoplatilo napustat" 

:D 

0 Citovat

ROFL

0 Citovat

Paní není jen tupá, ale i arogantní. 😂

0 Citovat

Doufam, ze taky dodrzujete svoje ritualy pred cestou!

https://9gag.com/gag/aoe3njm?ref...pjZTuzBikA

0 Citovat

Born2Win napsal(a):

Doufam, ze taky dodrzujete svoje ritualy pred cestou!

https://9gag.com/gag/aoe3njm?ref...pjZTuzBikA

Tohle je v Cine bohuzel docela caste :/

0 Citovat

Není to zrovna dotaz, ale ukázka komunikace ve FB skupině cestovatelská seznamka... Pobavilo:-)


52590402-10213076502617053-7725543535729967104.jpg

0